Preguntas frecuentes

Descobre como sacarlle partido á túa aplicación. Nesta páxina respondemos as preguntas ou cuestións máis frecuentes que poden xurdirche á hora de utilizar a aplicación.

O vixiante da zona de estacionamento regulado pon un aviso de denuncia, ao comprobar que a matrícula do vehículo estacionado non sacou o ticket.

Para evitar que volvas ser sancionado por este motivo, debes asegurarche que a matrícula seleccionada é a correcta, senón o controlador non poderá saber se tes un ticket en vigor e volverá sancionarche.

Se queres cambiar a matrícula, na APP, debes dirixirche á Pantalla de incio-Menú lateral-Os teus vehículos. Alí poderás borrar a actual e engadir unha nova, ou, pulsar o botón Novo vehículo e así ter dispoñibles varias matriculas. Nese caso, debes asegurarche que seleccionaches a matrícula correcta cada vez que vaias sacar un ticket.

Tamén podes realizar esta operación desde a web, iniciando sesión co teu usuario e contrasinal e accedendo á pestana Matrículas.

Debes poñer correctamente a matrícula. Desta forma o controlador poderá verificar que a matrícula do vehículo estacionado corresponde coa que obtivo o ticket.

e-park non avisa cando che poñen un aviso de denuncia.

Podes consultar en todo momento se tes denuncias anulables. Pulsa en Pagar estacionamento na Pantalla de inicio. Selecciona a matrícula sancionada na cidade da infracción e pulsa sobre a pestana Anular denuncia.

O sistema indicarache se tes ou non denuncias anulables.

Lembrámosche que e-park avísache 3 e 10 minutos antes de que finalice o teu ticket.

e-park sempre envía un aviso cando quedan 3 e 10 minutos para a finalización do ticket, para que movas o teu vehículo ou amplíes o tempo de estacionamento.

Lembrámosche que, para que a APP avíseche, necesitas ter a alarma de fin de ticket activada. Para comprobalo, na Pantalla de inicio, accede ao Menú lateral, pulsa en Avisos fin de ticket e Activa a alarma, seleccionando a casa de Notificación fin de ticket.

Coa alarma activada, sempre que obtés un ticket, configúrase a app para que salte o aviso, sen necesidade de ter cobertura de datos.

Para proceder á baixa do servizo, debes enviar un email a solicitudebaja@e-park.es, indicando os seguintes datos:

• Nome e apelidos
  • DNI/CIF/NIE
  • Correo electrónico
  • Motivo da baixa: (Dámoslle moita importancia para poder mellorar o noso servizo).

A túa solicitude será tramitada nun prazo máximo de 72 horas

Sipay é o procesador de pagos de e-park, que garante que as transaccións dos seus usuarios realízanse en unha contorna segura en base á normativa PCI DSS (Payment Card Industry Data Security Standard) certificado na versión 3.0 nivel 1.

PCI corresponde aos estándares de seguridade da información e identidade de tarxetas de pago, asi coma aos mecanismos de manipulación, almacenamento e xestión dos datos de tarxetas de crédito e débito por parte de entidades financeiras, comercios e empresas integradoras provedores de servizos de medios de pago.

Todas as operacións que se realizan con la tarxeta a través de e-park garanten o encriptado dos datos desde o seu punto de orixe, ata o punto de destino.

e-park, a través de RACE ofrece a todos os seus usuarios rexistrados o recurso gratuíto de sancións derivadas do uso da app.

Para tramitar o teu recurso, debes facelo desde a app, seguindo os seguintes pasos:

1. Ve a Vantaxes para ti - RACE - Recorrer multa
2. Selecciona a opción que corresponda:

• "Recibín a multa no meu domicilio": Só podes recorrela se están dentro dos 20 días naturais desde a recepción da denuncia.
  • "Teño un aviso de denuncia no parabrisas": Non podes recorrela porque a sanción non é firme.Debes poñerche en contacto rapidamente co noso soporte técnico para que traten de resolvelo coa empresa concesionaria da túa cidade.

3. Selecciona a cidade, Nº de expediente da sanción e acepta os termos de uso. Se non sabes cal é o número de expediente pulsa sobre a icona ?.
4. Confirma que os datos persoais do teu usuario de e-park son os correctos ou modifícaos se hai algún erro.
5. O titular da conta e-park é o titular do vehículo sancionado?

• Se, é o mesmo
  • Non. Nese caso debes introducir os datos do condutor

6. Selecciona o motivo do recurso:

• "Tenia ticket".
  • "Anulei a multa e chegoume a casa".
  • "Estacionei noutro barrio", opción valida unicamente para os usuarios de "Madrid". Cando o GPS do teu smartphone situouche nun barrio incorrecto e fuches sancionado aínda tendo ticket en vigor, podes recorrer a túa multa.

7. Selecciona a data do ticket ou anulación que obtuvíste con e-park.
8. Confirma os datos persoais, do vehículo sancionado e da sanción recibida.
9. Acepta a operación, e tras a confirmación o recurso tramitouse correctamente.

Recibirás no e-mail rexistrado en e-park unha copia do recurso que RACE tramitará no teu nome.

Lembra que para garantir que o recurso se tramite correctamente os datos introducidos deben ser correctos e facelo o prazo indicado nos termos de uso.

Esta páxina web utiliza cookies para mellorar os servizos ofrecidos. Se continúa navegando, consideramos que acepta o seu uso e instalación. Para máis información faga click aquí.